12. Recensioner: Övrigt

FUTIN Pro Lens Pen

2010-12-27 19:42 #0 av: Anna

En lens pen ger dig möjlighet att snabbt och enkelt rengöra linserna på dina objektiv med riktigt bra resultat. Dessutom slipper du ta till knep så som att exempelvis andas på glaset innan du putsar med en microfiberduk - som ändå bara flyttar runt smutsen och oljorna som fastnat på linsen.

Den praktiska, utdragbara borsten, tillverkad i mjuk naturborst används för att damma bort partiklar eller föroreningar.

Den unika spetsen, designad för flexibilitet, är mjuk och flexar när man trycker den mot linsen vilket gör att den matchar alla konturer utan problem.

Genom att ge ett lätt tryck på objektivet och använda mjuka, cirkulära rörelser kommer eventuella fläckar tas bort omedelbart.

I locket finns dessutom inbyggd påfyllning av bl.a den kolförening som tippen rengör glaset med hjälp av. Genom att vrida locket lite efter varje anvädning fyller man alltså på tippen med mer innehåll att rengöra med.

Jag hade själv aldrig hört talas om dessa pennor innan jag själv fick en. Ända sedan jag köpte min första kamera har jag putsat linser med microfiberdukar eller liknande, vilket alltid mest smetat ut smutsen på linserna i mina ögon. Det har krävts flera rengöringar för att få bort så pass mycket utav t.ex fingeravtrycket att det inte syns på bild längre, vilket alltid irriterat mig. Denna FUTIN Pro Lens Pen lever helt klart upp till sin beskrivning - den eliminerar fingeravtryck, smuts, damm och andra ovälkomna föroreningar på linserna med bara ett par svep. Helt klart något jag rekommenderar alla att lägga till i sin kameraväska! Kostar inte många kronor och är väldigt, väldigt smidig.

Capture.JPG

Capture2.JPG

Bilder lånade från PhotoMalaysia.com

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2010-12-27 21:36 #1 av: Juicy

Den verkar ju kanon! Vart kan man hitta denna?

Anmäl
2010-12-27 21:38 #2 av: Anna

Det finns olika varianter bl.a på:

Scandinavian Photo

Komplett

Dustin

Pixmania

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2010-12-28 00:56 #3 av: Galoppfoto

Jaha så det är DET det är, jag undrade just vad tusan det var när jag såg att du fått en. Hmm, vore ju inte helt fel att ha kanske...

/Malin, medarbetare på Engelskt Fullblod
www.ingaballar.blogg.se
"There are fools, damn fools and those who ride in steeplechase"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.