Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
16. Tävlingar

TÄVLING: Årets hästfotograf

2010-10-13 18:07 #0 av: Anna

Att vara eller bli en framgångsrik fotograf handlar om mycket mer än vilka kameror man har eller hur ens bilder ser ut. Det handlar om att veta vad som ligger bakom ett bra foto, förstå vad man kan göra bättre och att ha en tanke bakom allting. Nu får du chans att vinna biljetter till Göteborg Horseshow 2011 genom att visa detta!

Tävlingen "Årets hästfotograf" går ut på att välja en valfri bild som du själv fotat och beskriva denna utifrån ett par olika kriterier. Se det som en bildanalys där du analyserar din egen bild och ger dig själv konstruktiv kritik! Du kommer märka hur mycket du upptäcker hos dig själv - vilka kvaliteter du redan har och vilka du kan bygga vidare på. Vi bedömer alltså inte fotot i sig utan snarare vad du har att säga om det.

Regler

 • Välj ut en bild ur ditt eget arkiv (valfritt hästfoto)
 • Analysera bilden utifrån de fyra kriterierna nedan (allt måste finnas med för att ditt bidrag ska gälla)
 • Skicka din bild och din text till fotograf (at) annaattlid.se (du kommer få en bekräftelse på att ditt bidrag kommit fram)

Kriterier

Dessa kriterier är de vi vill att du ska utgå ifrån i din analys. Utöver dessa får du skriva hur lite eller mycket du vill!

 • Komposition: Hur är din bild komponerad? Hur tänkte du när du komponerade bilden, vad ville du uppnå? Har du beskurit fotot?
 • Exponering: Hur var ljuset vid fototillfället? Hur kompenserade du upp ett ev. dåligt eller för starkt ljus med kameran? Har bilden behövts efterbehandlas pga dåligt ljus?
 • Teknik: Hur är skärpan och skärpedjupet? Varför valde du att sätta skärpa där? Använde du manuell eller automatisk fokus? Varför?
 • Känsla: Vad hade du för tanke bakom när du tog bilden? Tycker du att den förmedlar någonting speciellt? Vad är det som gör att den förmedlar just det?
Skriv gärna analysen så att även mindre erfarna fotografer förstår den, dvs förklara mycket!

Hur funkar det?

 • Ni har mellan den 13 november och den 31 december på er att delta i tävlingen. Observera att inga bidrag ska laddas upp i denna tråd utan här skrivs enbart frågor eller kommentarer.
 • Vi som jobbar med sajten väljer sedan ut de 5 bästa bidragen som vi anser stämmer bäst in på fotot i fråga samt ger en tydlig bild av vad fotografen tänkt och varför.
 • Vinnarna får 2 biljetter var till Göteborg Horseshow 2011! (läs mer om biljetterna här nedan)
 • Senast den 10 januari meddelas vinnarna i tävlingen.

Biljetterna gäller torsdagen den 24 februari kl 18.00 (internationell hoppning höjderna 1,40 och 1,50m samt show).

OBS!
- Juryns beslut kan inte överklagas
- Du står själv för ev. resa och boende i Göteborg
- Detta är ingen fototävling - vi bedömer din analys, inte ditt foto
- Observera att denna tävling inte på något sätt gör att du även deltar i "Årets Häst" hos Libresse. För att delta i den tävlingen, se nedan!

-----------------

Tävlingen anordnas som en del av Årets Häst i samarbete med Libresse

Klicka på knapparna nedan för att delta i och läsa mer om Årets Häst! Ta chansen att vinna en helsideannons i Tidningen Ridsport, en resa för två till Göteborg inkl. hotellövernattning och heldagspass på Göteborg Horseshow med exklusiv rundvandring i stallarna samt en årsförbrukning av Libresseprodukter och ett specialdesignat schabrak - delta i Årets Häst! (Observera att denna tävling, "Årets hästfotograf", enbart anordnas i samarbete med Libresse och alltså inte gör att du på något sätt kvalar till "Årets Häst" eller liknande)

badge-arets-hast-2010.pngbadge-tavla-om-fina-hastprylar.png

 

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2010-11-05 14:44 #1 av: Anna

Än så länge har vi inte fått in så många bidrag. Tycker ni att tävlingen är för svår/komplicerad? Vill ni ändra reglerna? Eller tar ni bara tid på er att få det så bra som möjligt? Berätta gärna!

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2010-11-05 15:17 #2 av: Metinia

Jag tycker tävlingen är bra som den är, jag vill bara ha lite mer tid på mig att välja bild och hinna fundera lite extra över den, :). Jag ska försöka lämna in mitt bidrag så snart som möjligt.

Anmäl
2010-11-05 15:41 #3 av: karinlindberg

Jag tycker att det är en jättebra tävling - väntar bara så länge som möjligt med att skicka in en bild för att vara säker på att jag gjort rätt bildval :)

Anmäl
2010-11-05 15:46 #4 av: Anna

Härligt att höra hörni! Glad

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2010-11-05 18:09 #5 av: ElinSvensson

står "Ni har mellan den 13 november och den 31 december på er att delta i tävlingen." så jag fattade som att man inte fick skicka in Oskyldig


Men tycker tävlingen är super kul!

Anmäl
2010-11-05 20:46 #6 av: superboy77

^ What she said. Jag kommer att delta :)

Anmäl
2010-11-06 19:46 #7 av: Anna

#5, #6 Det har ni faktiskt rätt i Flört Inte ens jag, som skrivit reglerna, tänkte på det! Men härligt att höra att ni ska delta!

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2010-11-18 21:13 #9 av: superboy77

OMG, nu är jag med och deltar! :P

Anmäl
2010-12-09 11:45 #10 av: IdaL

Kan man inte se bilderna som bidragit eller tar ni bort dem? Flört Fick för mig att det var Stockholm horse show biljetterna var till och dit kan jag inte ta mig så jag har inte deltagit ännu.

Anmäl
2010-12-09 15:31 #11 av: Anna

#10 Bidragen (analys + bild) skickas ju till mig via epost. Det är ju ingen fototävling :) Inga bidrag publiceras alltså i tråden!

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2010-12-16 21:45 #12 av: Anna

Tack till er som hittills bidragit! Vill påminna er som ännu inte skickat ert bidrag att göra det så ni inte glömmer bort det Glad

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.