02. Fotografer

Fotograf Mikaela Lundgren

2009-12-04 19:19 #0 av: Magster

En intervju med vinnarfotografen i årets fototävling med hösttema: Mikaela Lundgren (MLPhoto).

Berätta lite om bilden du vann med. Hur, var, när och varför tog du den?
Bilden tog jag av en slump när jag och en vän arrangerade en inofficiell A-ponnydag i november månad. Vi körde ett gäng ponnyer runt Bergundasjön och stannade till i bokskogen för att fika. Ponnyerna stod bundna vid varsitt träd, och efter att vi hade fikat lite så tog vi en ponny i taget för varsin liten photoshoot. När vi var klara med sista ponnyn så vände jag mig om och skulle gå tillbaka till fikaplatsen och då stod min ponny med huvudet bortvänd och såg lite nonchalant ut och det matchade fint mot höstträden runt omkring honom, jag såg bilden framför mig och tog tillfället i akt helt enkelt.

Vad använder du för utrustning?
En Nikon D80 och Tamron 70-200mm är det som används absolut mest, men har även ett gäng andra objektiv på lager. Bland annat ett Nikkor 50mm och ett Tamron 70-300mm, kitobjektivet såklart och ett par andra äldre som jag får låna utav föräldrarna.

Var kan man se fler av dina bilder?
Just nu och ett litet tag till på www.mlphoto.se, men fotohemsidan kommer att läggas ner i vinter och sedan övergå till mitt företags hemsida istället. Det går även att se rätt mycket utav mina bilder på www.mlphoto.pixbox.se, där laddar jag upp både "ordentliga" fotografier samt vardagsbilder.

Hur kändes det att vinna?
Otroligt roligt, det var så enormt fina bilder som deltog så jag trodde verkligen inte att jag hade någon chans. Så det kändes riktigt kul!

Håller du på med hästar på fritiden?
Ja, jag har 2 egna hästar och sedan jobbar jag med hästar utöver det. Har ett halvtidsjobb som stalldräng på ett stuteri där även hantering, inridning och utbildning är endel av arbetet. På kvällarna åker jag runt strax utanför stan och håller lektioner, rider till hästar etc.
Företaget som jag nämnde tidigare är just hästar, då jag tar emot "problemhästar", och hästar för inridning o tillridning. Även annan träning, jag ger lite lektioner osv.

Berätta lite fritt om ditt fotograferande.
Det känns inte som att det finns så mycket att säga om det just nu. Jag har sålt bilder ett par år nu och känner att det här är inte riktigt vad jag ville. Det har givetvis varit en rolig resa om jag nu kan kalla det så, och jag har lyckats få en stor och väldigt trevlig och generös kundkrets, men tyvärr så blir pressen av att lägga ut alla bilder i tid, skriva ut och sälja etc. lite för mycket ovanpå mitt andra arbete. Hästarna är det jag vill jobba med och inte fotograferingen, så jag har bestämt mig för att sluta sälja tävlingsbilder och enbart hålla mig till privatfotograferingar och givetvis fotografering hemma.
Fotograferingen för mig är en hobby, och en hobby ska ju givetvis vara rolig vilket det tyvärr inte är för mig just nu. Därav mitt beslut, och det känns inte som att det finns så mycket annat att säga om det som sagt.

MLPhoto

MLPhoto

MLPhoto

DSC_0168.jpg

MLPhoto

 

Maggan, mgfotografi.webb.se
Medarbetare på Hästfoto.

Anmäl
2009-12-04 20:26 #1 av: ElinP

Du fotar verkligen otroligt bra!=)

Anmäl
2009-12-04 20:33 #2 av: dijete

Micka är bäst, Nu ska du och jag ha fest på MSN :)<3

Super!

Anmäl
2009-12-04 21:01 #3 av: Mellliie

Intressant och du är jätteduktig!

Anmäl
2009-12-04 23:08 #4 av: Marija

Tycker du är en grym fotograf. När jag ser dina bilder börjar fotosuget komma fram (om det är möjligt efter ett sånt här uppehåll?) :) grattis!

Anmäl
2009-12-04 23:27 #5 av: NettanLindholm

Du är sjukt duktig! :)

Anmäl
2009-12-05 01:16 #6 av: MLphoto

Tack så mycket allihop, det värmer att höra! Kyss

Anmäl
2009-12-05 13:45 #7 av: Katter3

Underbara foton!

Anmäl
2009-12-05 14:07 #8 av: Evvissen

Du fota rjätte fint :D

Anmäl
2009-12-05 17:34 #9 av: Gingo

Du är en grym fotograf :D och så har du väldigt fina hästar också :)

Anmäl
2009-12-06 18:30 #10 av: Jojaton

Du tar jättefina bilder verkligen! :)

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.