Annons:
Etikett02-fotografer
Läst 8691 ggr
Magster
12/4/09, 7:19 PM

Fotograf Mikaela Lundgren

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

En intervju med vinnarfotografen i årets fototävling med hösttema: Mikaela Lundgren (MLPhoto).

Berätta lite om bilden du vann med. Hur, var, när och varför tog du den?
Bilden tog jag av en slump när jag och en vän arrangerade en inofficiell A-ponnydag i november månad. Vi körde ett gäng ponnyer runt Bergundasjön och stannade till i bokskogen för att fika. Ponnyerna stod bundna vid varsitt träd, och efter att vi hade fikat lite så tog vi en ponny i taget för varsin liten photoshoot. När vi var klara med sista ponnyn så vände jag mig om och skulle gå tillbaka till fikaplatsen och då stod min ponny med huvudet bortvänd och såg lite nonchalant ut och det matchade fint mot höstträden runt omkring honom, jag såg bilden framför mig och tog tillfället i akt helt enkelt.

Vad använder du för utrustning?
En Nikon D80 och Tamron 70-200mm är det som används absolut mest, men har även ett gäng andra objektiv på lager. Bland annat ett Nikkor 50mm och ett Tamron 70-300mm, kitobjektivet såklart och ett par andra äldre som jag får låna utav föräldrarna.

Var kan man se fler av dina bilder?
Just nu och ett litet tag till på www.mlphoto.se, men fotohemsidan kommer att läggas ner i vinter och sedan övergå till mitt företags hemsida istället. Det går även att se rätt mycket utav mina bilder på www.mlphoto.pixbox.se, där laddar jag upp både "ordentliga" fotografier samt vardagsbilder.

Hur kändes det att vinna?
Otroligt roligt, det var så enormt fina bilder som deltog så jag trodde verkligen inte att jag hade någon chans. Så det kändes riktigt kul!

Håller du på med hästar på fritiden?
Ja, jag har 2 egna hästar och sedan jobbar jag med hästar utöver det. Har ett halvtidsjobb som stalldräng på ett stuteri där även hantering, inridning och utbildning är endel av arbetet. På kvällarna åker jag runt strax utanför stan och håller lektioner, rider till hästar etc.
Företaget som jag nämnde tidigare är just hästar, då jag tar emot "problemhästar", och hästar för inridning o tillridning. Även annan träning, jag ger lite lektioner osv.

Berätta lite fritt om ditt fotograferande.
Det känns inte som att det finns så mycket att säga om det just nu. Jag har sålt bilder ett par år nu och känner att det här är inte riktigt vad jag ville. Det har givetvis varit en rolig resa om jag nu kan kalla det så, och jag har lyckats få en stor och väldigt trevlig och generös kundkrets, men tyvärr så blir pressen av att lägga ut alla bilder i tid, skriva ut och sälja etc. lite för mycket ovanpå mitt andra arbete. Hästarna är det jag vill jobba med och inte fotograferingen, så jag har bestämt mig för att sluta sälja tävlingsbilder och enbart hålla mig till privatfotograferingar och givetvis fotografering hemma.
Fotograferingen för mig är en hobby, och en hobby ska ju givetvis vara rolig vilket det tyvärr inte är för mig just nu. Därav mitt beslut, och det känns inte som att det finns så mycket annat att säga om det som sagt.

MLPhoto

MLPhoto

MLPhoto

DSC_0168.jpg

MLPhoto

Maggan, mgfotografi.webb.se
Medarbetare på Hästfoto.

Annons:
ElinP
12/4/09, 8:26 PM
#1

Du fotar verkligen otroligt bra!=)

dijete
12/4/09, 8:33 PM
#2

Micka är bäst, Nu ska du och jag ha fest på MSN :)<3

Super!

Mellliie
12/4/09, 9:01 PM
#3

Intressant och du är jätteduktig!

Marija
12/4/09, 11:08 PM
#4

Tycker du är en grym fotograf. När jag ser dina bilder börjar fotosuget komma fram (om det är möjligt efter ett sånt här uppehåll?) :) grattis!

//Marija, medarbetare på Hästfoto.ifokus

NettanLindholm
12/4/09, 11:27 PM
#5

Du är sjukt duktig! :)

MLphoto
12/5/09, 1:16 AM
#6

Tack så mycket allihop, det värmer att höra! Kyss

"Om förhållandet bygger på förtroende, lyder hästen även utan bett och tyglar."

Annons:
Katter3
12/5/09, 1:45 PM
#7

Underbara foton!

Mvh Johanna
www.fotografjohanna.se

Evvissen
12/5/09, 2:07 PM
#8

Du fota rjätte fint :D

Gingo
12/5/09, 5:34 PM
#9

Du är en grym fotograf :D och så har du väldigt fina hästar också :)

Jojaton
12/6/09, 6:30 PM
#10

Du tar jättefina bilder verkligen! :)

Johanna - Instagram

MLphoto
12/14/09, 3:36 PM
#11

Tack! Glad

"Om förhållandet bygger på förtroende, lyder hästen även utan bett och tyglar."

Upp till toppen
Annons: