15. Fotorelaterat

Hitta utställningar där du bor!

2009-01-14 20:12 #0 av: Anna

Under den senaste tiden har allt fler frågor rörande hur man hittar utställningar kommit upp här på forumet. Därför tänkte jag försöka ta upp lite angående detta i den här artikeln.

Avelsföreningar

Det enklaste och bästa sättet att leta på är att gå in på respektive ras egna hemsida. Om rasen har en förening (avelsförening, medlemsförening, stamboksförening eller annan) brukar det även stå var och när deras utställningar/visningar/premieringar äger rum.

De flesta rasföreningar finns listade här. Om inte, bara googla på rasens namn plus t.ex "förening" så borde några träffar dyka upp.

Hur exakt hittar man utställningarna då?
Gå igenom sidan du är online på. Finns det något som heter "Kalender", "Aktuellt", "Aktiviteter" eller liknande i menyn borde det ju finnas mer information där. Hittade du rätt? Klicka dig vidare tills du finner en tabell med datum, plats och evenemang. Hittade du fel? Prova något annat i menyn!

Om vi tar Svenska Welshponny och Cobföreningen som exempel. Under "Aktiviteter" i menyn finns "Kalender & Resultat". Klickar man där får man direkt upp en tabell med datum, aktivitet samt arrangör. Där finns alltså samtliga utställningar, visningar, premieringar och andra aktiviteter listade för att du som fotograf och/eller avelsintresserad ska kunna komma till evenemanget.

Propositioner

Om du hittar en utställning du vill åka på, glöm inte att läsa propositionen. I exemplet här ovan (www.swf.nu's kalender) finns en klickbar länk som heter just "Proposition". På andra sidor kan den även kallas för "prop".

Propositionen innehåller allting du behöver veta innan du åker dit. Är evenemanget i ridhus eller utomhus? Vilket underlag? Vilka klasser äger rum när? Endel fotografer kan inte vara på plats en hel utställningsdag utan får välja vilka klasser denne är mest intresserad av, exempelvis enbart hingstklassen och fölklassen.
Var exakt äger aktiviteten rum och hur dags börjar den? Är inträdet gratis? Finns mat eller åtminstone fika att köpa?

 

Lycka till och kolla gärna in SMHI innan du åker - man vill ju ha vädret på sin sida!

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2009-01-14 20:19 #1 av: OliviaJ

Jättebra! :)

Anmäl
2009-01-14 20:30 #2 av: Magster

Jättebra 8)

Maggan, mgfotografi.webb.se
Medarbetare på Hästfoto.

Anmäl
2009-01-14 20:53 #3 av: Marija

Kanon!

Anmäl
2009-01-14 22:06 #4 av: IdaL

Kanon bra! :) Många även jag har undrat detta nu inför planeringen till 2009!

Anmäl
2009-02-19 16:01 #5 av: Anna

knuff

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2009-02-19 16:50 #6 av: Lagerquist

Jag vet att det är många som undrar så det är super med en sådan artikel Glad

Anmäl
2009-02-19 17:51 #7 av: IdaSH

Håller med, superbra. Bra på slutet det där med SMHI också, jag och mina kompisar hänger där dag och natt innan vi ska på tävlingar och utställningar =)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.