Annons:
Etikett12-recensioner-övrigt
Läst 7389 ggr
Emelie-G
8/8/08, 12:54 AM

Falsterbo Horse Show

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

En recension av Sveriges största utomhustävlingar.

Ridsporttävlingar har pågått i Falsterbo och Skanör sedan 1920-talet, och från början höll Skånska fältrittklubben i tävlingarna.

De viktigaste grenarna har genom åren varit hoppning och dressyr, men även fälttävlan har anordnats. Från 1969 har evenemanget hållits på sin nuvarande plats. Falsterbo Horse Show är en plats där Sveriges och Skandinaviens bästa unghästar möts i den populära, och för svensk avel mycket betydelsefulla, tävlingen Scandinavian Open. Scandinavian Open innebär att unghästar får möjlighet att vänja sig vid internationella tävlingars speciella atmosfär, i både hoppning och dressyr. Falsterbo är även uttagningstävling för VM för unghästar.

Unghäst under Scandinavian Open i dressyr.

Detta var första, men absolut inte sista gången jag besökte Falsterbo Horse Show. En stor skillnad mellan tävlingarna i Falsterbo och dess motsvarigheter i Göteborg och Stockholm är nerheten till allt; i Falsterbo kan man titta på ryttarna när de rider och hoppar fram. Att tävlingarna dessutom hålls utomhus försämrar inget, så länge man har vädrets makter med sig. Ytterligare en sak som höjde närhetsintrycket för mig var att jag även fick tillgång till stallarna eftersom jag åkte dit som hästskötare.

Ytterligare en skillnad är att det i Falsterbo finns en hopparena och en dressyrarena. Man kan då, till skillnad från i Göteborg och Stockholm, välja vad man vill titta på och fotografera. Ännu en rolig sak som sker i Falsterbo är huntingen, där det hoppas en terrängbana som avslutas med ett par hinder på hopparenan. Tyvärr såg jag inte huntingen, men speakern var i sitt esse så jag hörde den i alla fall Flört.

Linda Heed

Bakgrunden var dock inte den roligaste för fotografer - läktare överallt. Ska jag vara ärlig störde det faktiskt inte mig särskilt mycket, eftersom jag tycker att det ger ett intryck av en stor tävling i bilderna. Men det är nog, som mycket annat, en smaksak som varierar från person till person.

Jag tycker att alla som har möjlighet borde ta sig till Falsterbo, det är verkligen en riktig häst- och folkfest!

Annons:
Anna
8/8/08, 1:00 AM
#1

Jättebra skrivet och hoppbilden var supersnygg!

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

OliviaJ
8/8/08, 1:03 AM
#2

Superbra :)

Ellsa
8/8/08, 1:20 AM
#3

Bra :D

Lininaa
8/8/08, 1:22 AM
#4

Jättebra!

Katter3
8/8/08, 11:27 AM
#5

Bra! :)

Jag var också där detta året, andra gången för mig.

Mvh Johanna
www.fotografjohanna.se

Magster
8/10/08, 11:00 PM
#6

Jag ska absolut dit nästa år! Låter helkul!

Maggan, mgfotografi.webb.se
Medarbetare på Hästfoto.

Annons:
IdaB
8/11/08, 12:27 PM
#7

Jag brukar vara där nästan varenda år men detta året va jag på Tenerifa istället "/ Hoppas i alla fall att jag kommer nästa år ^^ för er som inte varit där så MÅSTE ni ju planera in gyhmakanan den e skiiiiiiiiit rolig ;D De bästa jag sett! Musiken, ryttarna och hästarna är toppen bra :)

Flaxii
8/16/08, 1:26 AM
#8

Skulle egentligen dit i år men min lillebror skulle naturligtvis sabba allt genom att inte vilja följa med och då kunde inte jag och mamma heller åka för det fanns ingen som kunde passa min lillebror -.- Men men, nästa år, då banne mig SKA jag dit, mamma har t.o.m nästan lovat :D

Adrina
12/6/08, 10:16 AM
#9

Jag ska absolut dit! Har ju ingen chans att komma till Göteborg eller Stockholm! Bor i Vellinge så har mycket nära Glad

divansson
12/6/08, 11:27 AM
#10

Bra med fina bilder, men det kanske ska stå när det brukar vara? :)

Jag skulle dit iår men det vart ändrade planer.. Hoppas såklart att jag kan ta mig dit nästa år istället ;)

Upp till toppen
Annons: