08. Analyser och diskussioner

Separera jobbet från vardagen?

2014-07-18 08:35 #0 av: Anna

Hur separerar ni jobbet från vardagen? Jobbar ni hemifrån eller har ni kontor? Håller ni "öppettider" och håller er bara tillgängliga under den tidsperioden, eller svarar ni på t.ex mejl hela tiden? Tar ni helg, semester, viloperioder osv?

Frågar då jag själv har svårt att sluta kolla jobbmejlen även på kvällar och de dagar jag inte jobbar.

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2014-07-18 14:26 #1 av: Fotograf Natalie

Jag arbetar från kontoret hemifrån. För mig är det väldigt viktigt att hålla isär arbete och fritid då jag jobbar mycket, liksom de flesta andra som älskar sitt jobb. Mina arbetstider ser väldigt olika ut.  Jag reser en del i jobbet och kan då vara borta hemifrån flera dygn, då jobbar jag oftast både dag och kvällstid.  När jag jobbar hemifrån försöker jag dock vara noga med att sluta efter en viss tid på eftermiddagen och efter det kollar jag sällan av mailen. Läser inte mail när jag har helg.  På semestern har jag autosvar på mailen och kollar inte av den över huvud taget.  Är jag ledig slår jag också av anslutningen på mobilen.

Anmäl
2014-07-21 10:59 #2 av: NiklasHjelm

Jag "jobbar" alltid när jag är hemma men det betyder inte att jag svarar direkt på mail t.ex. Om jag åker iväg så stänger jag dock av helt. 

-----------------------------------------------------

http://www.niklashjelm.se

Nya bilder varje måndag, följ mig gärna på Facebook.

http://www.facebook.com/fotografniklashjelm

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.