09. Fotoutrustning

Vidvinkel?

2014-09-04 18:39 #0 av: MyBeauty

Åh, jag går verkligen och funderar mig tokig på om jag ska införskaffa mig ett vidvinkel eller inte? Har kollat en massa nu på Nikons 28mm med bländare på 1,8. Och hittat ett "album" på flickr med helt fantastiska bilder och jag ser en helt ny värld inom foto. Jag äger idag ett fast 50mm med bländare 1,8. Ett Tamron 70-200 med bländare på 2,8 samt ett Sigma 70-300..

Det som liksom saknas i min samling är ett vidvinkel. Jag vill kunna fota både inomhus och utomhus. Bröllop, landskap, semesterbilder etc. Gatufoto.. Även om det är mest hästsport jag fotar så känner jag att jag vill utveckla mig som fotograf då jag ibland hittar så sjukt inspirerande bilder och jag vill bara mer och mer och mer!

Har ni ett vidvinkel i er kameraväska och det känns andvändbart? (kanske inte till just hästsport) Men ja.. Beslutsångest deluxe! (minst sagt!) :)

*bifogar länk till flickr albumet, hoppas det är okej: https://www.flickr.com/groups/n28f18g/ *

Anmäl
2014-09-04 22:44 #1 av: ssofia

Jag har ägt ett Nikon 28mm f1.8G, sålde det i våras då jag i princip aldrig använde det. Det är ett fantastiskt trevligt objektiv, men jag är mer typen som smyger runt med ett normalzoom och gillar det mer än ett vidvinkel. 
Jag såg aldrig riktigt användningsområdet för det då jag alltid valde mitt normalzoom eller 50mm framför det.

Fångade några fantastiska bilder med det under tiden jag hade det, det är riktigt skarpt även på bländare 1.8. Riktigt roligt objektiv, tyvärr inte för mig dock Glad

Det är väldigt plastigt, tyvärr. Väger nästan ingenting. Heller inte vädertätat. Kanske är något och ha i åtanke om man tänkt använda det mycket ute eller i allmänhet då det gör det lite mer ömtåligt Skämtar

Mvh Sofia

Medarbetare på Naglar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.