13. Lag, moral och etik

Vad står i TR?

2014-09-09 08:40 #0 av: MyBeauty

Jag blev tipsad av en tjej om vad som står i TR men nu hittar jag inte inlägget på facebook längre. Kan någon här hjälpa mig? Det finns somliga som ifrågasätter i bilddebatterna om att vi inte får fota alla ekipage på en tävlingsplats. Men enl TR så står det klart och tydligt att i och med anmälan så godkänner ryttaren att bli fotad på tävlinsplatsen (nånting).. Vet någon vart jag kan hitta det någonstans? Tack :-)

Anmäl
2014-09-09 08:54 #1 av: MyBeauty

Eller det kanske inte var TR.. Men står det någonstans precis vad som gäller? Vet ju att på alla offentliga platser har man rätt att fotografera samt publicera bilderna utan att behöva tillstånd. Kan någon snälla hänvisa till någonstans där allt står svart på vitt  :)

Anmäl
2014-09-09 12:11 #2 av: event-bilder

En tävlingsarena kan ju vara privat mark och därför inte tillgänlig för allmänheten och då gäller det att ha tillstånd från den som äger/förvaltarmarken om man får fotografera eller inte. 

Men fotograferingen har ju ingenting med publiceringen att göra efter det. publicering är inte alltid tillåten och det är lite snårigare vad som är tillåtet och inte tillåtet. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.